dimecres, 18 de novembre del 2020

Despertar la responsabilitat

15 de Novembre de 2020

Diumenge XXXIII

«Despertar la responsabilitat»

Mai et conformis amb el que has descobert en tu

Compartir els talents rebuts

(Il·lustració: Antoni Daufí, cmf)


A mesura que l'any litúrgic s'acosta a la seva fi, -aviat començarem l'Advent- les lectures evangèliques ens inviten a recordar que totes les coses, també nosaltres, tenen un final.

Avui la paràbola dels talents que l'amo deixa als seus administradors perquè negociïn amb ells fins el seu retorn.. Una imatge treta de l'administració econòmica.

El "talent", en context jueu d'aquell temps equivalia a trenta quilos de plata).

Paràbola que cal saber-la interpretar. El talents són els dons, les gràcies, les qualitats que Déu ens ha donat en vida perquè fructifiquin per quan torni i en demani comptes... al final de la vida (la seva vinguda).

Per la capacitat de fer el bé. No perquè hem fet molt, sinó per l'amor posat en el treball per Déu, per l'Església, per la família, per la societat, pels germans... Fins a poder-nos dir: "Entra en el goig del teu Senyor", eternament.

Ben diferent d'aquells que han perdut l'eternitat, perquè han perdut el temps, i no s'hi han implicat, perquè no estimaven Déu i als germans.

El temps ha anat forjant la seva eternitat. Heus ací l'advertiment. Els “talents” de l'Esperit han de donar fruit perquè són vida. Es tan contradictori utilitzar-los com fer que la llum no il·lumini, la flama no cremi, o la Fe no actuï.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada