dimecres, 26 d’octubre del 2022

Va ser el publicà i no el fariseu el qui tornà a casa seva perdonat

 

23 d'Octubre de 2022

DIUMENGE XXX

Il·lustració: Antoni Daufí, cmf

Déu, en Crist, ha reconciliat el món amb ell mateix,

i a nosaltres ens confia el missatge de la reconciliació.


Evangeli Lc 18,9-14

Va ser el publicà i no el fariseu el qui tornà a casa seva perdonat

 

   CREIEN QUE EREN JUSTOS I MENYSPREAVEN ELS ALTRES

   Jesús recrimina aquesta conducta sense contemplacions en el relat d'aquells dos homes que van anar al Temple a resar.. Es tracta d'una paràbola estructurada també sobre el contrast entre  dos personatges: el fariseu i el cobrador d'impostos.

La paràbola té uns destinataris ben definits: "uns que es refiaven que eren justos" i conseqüentment" tenen per no res als altres".

Així comença la paràbola: "Dos homes pujaren al Temple a pregar: van al mateix lloc amb la mateixa intenció. Però al final "un tornà perdonat a casa seva i l'altre no". Per què?

"El fariseu, dret, pregava així: "Déu meu, us dono gràcies perquè no soc com els altres, lladres..."

En canvi" l'altre, el cobrador d'impostos, un tros lluny, ni gosava aixecar els ulls al cel i deia: "Déu meu, sigueu-me propici que soc una pecador".

Perquè no som davant un jutge indiferent que escolta l’auto confessió d'un culpable, sinó davant un Jutge misericordiós que, volent regalar-nos el seu perdó, només espera que li ho demanem.

Per desgràcia, el fariseisme es dóna també a l'Església. També a la vinya del Senyor s'acostuma a dir mal dels companys de feina i dels germans en la fe. Es per això que tots tenim la necessitat de dir "el jo pecador", com aquell publicà de l'evangeli d'avui.

 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada