dimecres, 26 d’octubre del 2022

Només aquest estranger ha tornat per donar glòria a Déu?

 

9 d'Octubre de 2022

DIUMENGE XXVIII

Il·lustració: Antoni Daufí, cmf

Doneu gràcies en tot.

Perquè això és el que Déu vol de vosaltres en Jesucrist.

Evangeli Lc 17,11-19

Només aquest estranger ha tornat per donar glòria a Déu?

Només aquest estranger ha tornat per a donar glòria a Déu?

Ens cal situar Jesús de camí cap a Jerusalem, passava entre Samaria i Galilea. En el moment que entra en un poblet li sortiren deu leprosos, que s'aturaren un tros lluny i cridaren: "Jesús, Mestre, apiadeu-vos de nosaltres!".

La guarició  dels leprosos és l'ocasió per mostrar el contrast entre el comportament d'un samarità agraït i els altres nou jueus, curats tots per Jesús.

Inicialment  tots deu mostren fe en Jesús, invocant-lo amb el títol de "Mestre"  i demanant-li "tingueu pietat de nosaltres"; tots deu compleixen l'encàrrec de Jesús "aneu a presentar-vos als sacerdots", segons la Llei de Moisès; per això tots deu "quedaren purs de la lepra".

Però només "un d'ells, samarità", quan s'adonà que estava bo tornà enrere donant glòria a Déu, es prosternà als peus de Jesús i li donava gràcies"

Només a aquest "li diu Jesús: "la teva fe t'ha salvat". Afirma que tots deu foren guarits-purificats de la seva malaltia física, però només l’agraí el samarità i li diu que "la teva fe t'ha salvat"

Prenem consciència de les darreres hores o dels darrers dies viscuts. Recordem aquells bons moments en què ens sentit plens i feliços. Però també d'aquells en què ha aparegut l'ombra de la tristesa. És la nostra vida, i n'estem agraïts.

 

 
 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada