diumenge, 7 de juliol del 2019

6 de Juliol de 2019 --- Diumenge XIV
Il·lustració: Antoni Daufí, cmf
     No podem pas escoltar un evangeli més adient per a aquest diumenge d'estiu. Els camps d'ordi, civada, de blat estan ja madurs.      Tot està a punt per omplir-se els graners. Només falten els segadors.
        L'home va sembrar i la natura ha fet la resta. El gra sembrat, en caure a terra va morir. I precisament per això, ara ha donat fruit. Quin misteri més gran: la mort es portadora de vida!
       Així ho veiem també en Jesús: morint ens dóna vida.
      Jesús demana als seus deixebles que vagin per pobles i camins anunciant la Bona Nova: que tots sàpiguen que Déu treballa en els seus cors. Els estimula a créixer i les ajuda a donar bons fruits... Jesús ho organitza en forma de "missió popular". 
    Així "N'envià Setanta dos per molts pobles que havia de passar". ("El número setanta dos vol expressar una multitud, una totalitat, símbol intencionat de la Missió per tot el mon).
      L'evangelista Sant Lluc. a mig segle de distància contempla les comunitats cristianes que son fruit i herència viva encara de l'activitat missionera dels Apòstols. Ara, les consignes que, segle abans, donar Jesús als seus deixebles a Palestina son actualitzades i escrites, sota la inspiració de l'Esperit Sant, a fi i efecte, que se les facin seves els cristians missioners del temps de l'evangelista. I els de sempre.. Sempre acompanyats en el camí. Sense perdre el temps.

     Previnguts contra els enemics. Acceptant amb la mateix senzillesa la taula generosa com la noble austeritat,,, proclamant que Déu es molt a prop.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada