diumenge, 8 de març del 2020

8 de Març de 2020
2on. diumenge de Quaresma
El Pare ens estima i també ens transforma

(Il·lustració: Antoni Daufí, cmf)
Jesús passa per l'experiència de la transfiguració perquè la veu del Pare, que el proclama com a Fill estimat,  trobi també ressò en el nostre cor. Fills i filles en el Fill, som estimats  pel  Pare i també transformats.
El camí de la nostra vida, malgrat els entrebancs i caigudes, és ascendent: tendeix a fer-nos semblants, cada cop més, a Jesucrist.
I aquesta transformació nostra parteix d'allò que som i ens porta vers allò que haurem de ser. Els tres apòstols reconegueren tot seguit Jesús en el Transfigurat, és a dir, en la persona mateixa de Jesús.
Prou sabem que la vida humana a la terra no és pas, de bon tros, transfigurada, per més signes de resplendor que pugui contenir.
Déu comprèn la nostra inclinació de voler construir  les cabanes, però encara sap millor que la majoria dels mortals son propensos a no esperar cap transformació.
La missió del cristià es creure  que, de mica en mica, ens anem transfigurant; però l'ideal no es entretenir-nos a mesurar aquesta transfiguració, sinó a trobar-nos amb Jesús tot sol, amb el Jesús de sempre, reflectit en els germans.                                               
Caminant amb fe, els creients podem anar repetint el salm responsorial de la litúrgia d’aquest diumenge: «Que el vostre amor, Senyor, no ens deixi mai; aquesta és l'esperança que posem en vós» (Salm 32)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada