dimecres, 18 de març del 2020

15 de Març de 2020
3er. diumenge de Quaresma

Si sabessis què vol donar-te Déu


Il·lustració: Antoni Daufí, cmf


Els autèntics adoradors adoraran el Pare en Esperit; això ho va dir Jesús parlant amb la samaritana a la vora del pou; va fer aquesta remarca que té un to com de lamentació: Si sabessis  què vol donar-te Déu i qui és el qui et demana aigua, ets tu qui li hauries demanat aigua viva. Però ella no ho sabia...
Entre les peguntes i peticions que li adreçaven, i la resposta que Ell volia fer-los arribar, hi havia un mur. No cal que digui que el la causa era motivada pel fet que les esperances de la gent eren esquifides, les seves demandes curtes.
Eren lluny de conèixer el do i de pensar en l'aigua viva. Per força aquest desacord havia de ser, per a Jesús, causa de sofriment. Fixem-nos-hi que això també ens serveix a nosaltres, homes i dones d'avui, per a situar-nos en la veritable proposta de Jesús, la qual no accepta d'encabir-se en la vulgaritat dels nostres punts de vista, sinó que ens crida a un creixement.
En la mateixa conversa esmentada, la samaritana volia que el Senyor li aclarís una vella polèmica: si calia adorar Déu a la muntanya, com deien els samaritans, o a Jerusalem, com volien els jueus.
La resposta desborda la pregunta: Creu-me, dona; s’acosta l’hora, més ben dit, és ara mateix, que els bons adoradors adoraran el que adoraran el Pare  en esperit i en veritat.
L'àmbit del Pare és un espai de llibertat i de confiança i vol que l'objecte del nostre desig sigui el Regne de Déu i la seva justícia, i que ens assemblem a Ell, «que fa sortir el sol sobre bons i dolents, i fa ploure sobre justos i injustos».

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada