dimarts, 1 de febrer del 2022

Jesús, igual que Elies i Eliseu, no és pas enviat només als jueus

 

 30 de Gener de 2022

DIUMENGE QUART DE DURANT L'ANY

El Senyor m'ha enviat a portar la Bona Nova

als desvalguts, a proclamar als captius la llibertat.

Jesús, igual que Elies i Eliseu, no és pas

enviat només als jueus

 

Ho havia predit l'ancià Simeó en rebre l'infant Jesús en el temple de Jerusalem: "Aquest serà senyera combatuda" per recordar que l'oposició  a Jesús hi va ser des del començament.

Situats en l'evangeli d'avui, ens preguntem: "Per què la gent de Natzaret vol matar Jesús?. Per què el volien estimbar?. Senzillament, perquè els seus compatriotes esperaven  que portaria la misericòrdia bondat salvadora pels jueus i inflexible venjança castigadora per als no jueus. Una expectativa que Jesús desqualifica radicalment.

És llavors que desprestigien el missatger per refusar el seu missatge, li retreuen  "que faci també a Natzaret, el poble dels seus pares, el que ha fet a Cafarnaüm"..

Aquest episodi de Natzaret, llegit a la llum de tot l'evangeli de sant Lluc i del camí de Jesús, parla tant de la presència de la creu com de la llum i la força de la resurrecció..

És també una invitació a la comunitat creient a no desanimar-se ni abandonar la missió davant els fracassos o decepcions que van apareixent al llarg de la caminada dels deixebles de Jesús.

Perquè si els seus compatriotes de Natzaret no el volien (fet aquest incomprensible), ens ho podem aplicar a la nostra vida, perquè ens ajudarà a comprendre per què ens costa d'acceptar-lo i, a vegades, intentem silenciar-lo.

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada