diumenge, 11 de desembre del 2022

Convertiu-vos, que el Regne del cel és a prop

 

4 de Desembre de 2022

DIUMENGE SEGON D'ADVENT

Il·lustració: Vídeo Monges de Sant Benet de Montserrat

Obriu una ruta al Senyor, aplaneu-li el camí;

tothom veurà la salvació de Déu.

Evangeli Mt 3,1-12

Convertiu-vos, que el Regne del cel és a prop

 

   Ens movem en temps d'Advent. No podem acollir de debò el Messies Salvador que esperem al Nadal sense fer nostra l'actitud de la conversió.

Com diu el fragment de l'evangeli d'avui: "Convertir-se vol dir "preparar el camí al Senyor que ve", eliminant els obstacles que li impedeixen o dificulten d'arribar, per omplir-nos de la seva presència santificadora.

Ara bé, segons quins camins de comportament humà és molt improbable; igualment com el "abaixar-te trobar-se de de bo amb el Déu veritable, Pare de Notre Senyor Jesucrist.

Per això  cal "alçar fondalades" o deficiències augmentant la pregària i la solidaritat amb tothom; igualment com "cal abaixar muntanyes i turons" o excessos d'egoisme i materialisme rebaixant superficialitat i orgull.

"Donem bons fruits que demana la conversió". "No visquem refiats pensant que ja soc cristià".

L’arbre que no dóna bons fruits es tallat i  llançat fora al foc"

Si participem a l’eucaristia hem de demostrar amb fets concrets, que hem estat batejats amb l'Esperit.. Que els suggereixi donar bons fruits de conversió doncs resulta molt fàcil parlar de conversió, predicar-la i promètre-la, però cal demostrar amb fets concrets que de debò que ens anem convertint.

 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada