dimecres, 6 de setembre del 2023

Full diumenge 3 de Setembre 2023 --- Si algú vol venir amb mi, que es negui ell mateix

Full diumenge 3 de Setembre 2023  ---  Fulls mes de Setembre 2023   ---- Fulls mes d'Agost 2023

3 de Setembre de 2023 - DIUMENGE VINT-DOS

Que el Pare de nostre Senyor Jesucrist

il·lumini els ulls del nostre cor

perquè coneguem a quina

esperança ens ha cridat.

 

Evangeli Mt 16,21-27

Si algú vol venir amb mi, que es negui ell mateix

 

El fragment evangèlic d'avui ens parla del primer anunci de la passió de Jesús i la consegüent reacció de l'apòstol Pere.

Així en continuïtat veiem com la segona part d'aquest fragment evangèlic es quasi exclusivament dedicada als deixebles, i com Jesús intenta adoctrinar-los sobre el signe i el valor de la creu, i preparar-los per als dramàtics esdeveniments que tindran lloc a Jerusalem.

Arribat el moment oportú Jesús confia el secret als deixebles. Ells no l'entenen, ja que esperen un altre destí per al Mestre.

I Pere es rebel·la, protesta i increpa Jesús. Aquest el corregeix i li ensenya que el veritable deixeble no ha de pensar com els homes, és a dir, amb criteris exclusivament humans (Pere compta amb el seu valor i l'espasa), sinó com Déu.

Jesús li recorda la condició per seguir-lo (renunciar als propis criteris, interessos, tendències...) i "prendre la pròpia creu (malaltia, patiment, lluita interior, responsabilitat... martiri).

Ser deixeble de Jesús és seguir Crist en el camí de la creu.

Altres sentències de Jesús són: que la vida divina val més que la pròpia vida, més que tot el món sencer, fora d'ella l'única alternativa és un fracàs etern.

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada