diumenge, 30 de juny del 2019

30 de Juny de 2019 --- Diumenge XIII
Diumenge XIII (C) 

     Què be si en la missa dominical, en el cor de la qual ressona l'evangeli, podem ajudar a formular belles preguntes ben humanes per veure com l'evangeli ens hi dona resposta i com aquesta dona sentit a la vida.
     El temps d'estiu, un temps de més calma i serenor, pot anar molt bé per adonar-se'n i el text de l'evangeli de Sant Lluc hi pot ajudar en aquest diumenges.
     Som en Diumenge XIII "Jesús resolgué decididament d'encaminar-se a Jerusalem". Jesús apareix en l'Evangeli sempre en camí.
     Estar amb Ell demana seguir-lo. Caminar vol dir "viure" al seu ritme, en el seu estil, amb el seu destí.
-Per què Jesús és exigent pels qui el volen seguir?. 
     La narració de l'evangeli d'avui així ens ho deixa entendre: en tres instantànies: El qui el volguí seguir ha d'estar disposat a deixar tota "instal·lació"; no donar llargues ni excuses per seguir-lo; ha d'estar ben disposat a anuncia el Regne de Déu. Jesús té presa per evangelitzar...
     Jesús, és radical solament en u na cosa: en que no li posem condicions per seguir-lo. Vol que ens fiem totalment d'Ell i prenguem la decisió en ferm de seguir el seu camí. La resta ja la farà Ell. Es això l'únic que  ens demana Jesús.
    (Fotografia: Treimerh / Morguefile.com)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada