diumenge, 11 d’agost del 2019

4 d'Agost de 2019 --- Diumenge XVIII
"LA PRÒPIA VIDA VAL MÉS QUE TOTES LES RIQUESES"
   El diàleg entre Crist i "un d'entre la gent" anà així, segons l'evangelista Sant Lluc: Mestre, ordena al meu germà que es parteixi amb mi l'herència”. Ell li respongué: “Home, qui m'ha manat que fos jutge o mediador entre vosaltres?”.
   Jesús aprofita l'ocasió per dir a la gent: "Estigueu alerta, guardeu-vos de tota ambició de riquesa, perquè ni que nedi en l'abundància, la vida d'un home no prové pas dels seus béns"
    Cal guanyar diners per viure- ens diu Jesús, i procurar que tothom pugui tenir els necessaris , però el que més ens ha de preocupar és arribar a ser rics d'humanitat, la qual cosa dema que Déu ocupi el primer lloc de l'escala dels nostres interessos. 
    Déu ha de ser primer que els diners. Altrament, un acaba divinitzant les riqueses i deshumanitzant la pròpia vida
      Hi ha qui diu que els diners són el veritable déu d'aquest món els nostres diners però també es dona que qui creu que els diners ho poden tot acaba essent capaç de fer-ho tot pels diners.
   Sabem que valem més que els nostres diners, que tot home i dona val més que tots els diners del món, i  aquesta convicció ha d'orientar la nostra conducta.

    Respon a la realitat de cada dia: Sobre el perill que correm de deixar-nos-hi enlluernar i encegar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada