diumenge, 11 d’octubre del 2020

«Anar a la cruïlla dels camins: Veniu a la festa»

11 d'Octubre de 2020

Diumenge XXVIII 

«Anar a la cruïlla dels camins: Veniu a la festa» 

(Il·lustració: Antoni Daufí, cmf)


“Només quedarà fora qui es negui a entrar”

Diumenge de les noces reials. El text de l'evangeli se situa en la  comparança del Regne de Déu amb la celebració de noces que el Rei prepara per al seu fill.

Es refereix a les noces que el Pare prepara pels seu Fill amb l'Església (i per extensió amb tota la humanitat amb l'expressió: "tot és a punt, veniu a la festa".

Ara bé, els convidats prefereixen les seves possessions i els seu negocis fins a rebutjar els emissaris que els conviden a les noces

Finalment, en una visió universal, el rei mana als seus servidors que surtin a les cruïlles dels camins i convidin a tothom.

Però el rei s'adona que n'hi ha un que no duu “el vestit nupcial” (el vestit de festa).. Aquest vestit nupcial té una clara significació baptismal (revestits de Crist).

Tots son convidats al banquet de les noces (bons i dolents). El do ja  estat donat gratis, sense fer excepció de persones.. El banquet nupcial s'anticipa en l'Eucaristia.

    La conclusió d'aquest fragment evangèlic és l'advertència amorosa del Senyor: "Els cridats són molts, però no tants els elegits"


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada