dilluns, 2 d’agost del 2021

L’Home no viu només de pa; viu de tota paraula que surt de la boca de Déu.

1 d'Agost de 2021

DIUMENGE XVIII

L’Home no viu només de pa;

viu de tota paraula que surt de la boca de Déu.

 

Il·lustració: Antoni Daufi, cmf.

       Reemprenem el camí de Jesús amb el seu poble per terres de Galilea.

       Després de cercar-lo, el troben a la sinagoga de Cafarnaüm. Havien quedat saciats gràcies a la multiplicació de pans i peixos que havien rebut.

I Jesús, els anirà conduint del bloqueig afectiu que senten per ell, per raó de l’interès material (multiplicació dels pans), vers l'horitzó de l'aliment veritable que els ha de salvar.

Jesús els diu "Que no han de treballar per un menjar que és fa malbé, sinó pel menjar que es conserva i dóna la vida eterna".

Com també "Busqueu primer el Regne de Déu i fer el que ell vol, i tot això us ho donarà de més a més"

No era fàcil d'entendre-ho.. La multitud demanava  que se li donés pa, però Jesús, promet quelcom  que ni tan sols és capaç d'imaginar: "Jo sóc el pa que dóna la vida: els qui venen a mi no passaran fam, els qui creuen en mi no tindran mai més set"

Hem de lluitar contra la fam. Valorem tot el que aporten govern, entitats. onegés. Càritas i mans unides, aquestes dues com entitats d'Església..

Però també hi ha la fam de vida eterna, que és la persona de Jesús.. Hi ha tanta gent entre nosaltres que encara no el coneix..

Pensem que l'amistat amb Jesús és el millor present que podem fer a qualsevol persona que es conserva fins a la vida eterna.

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada