dissabte, 25 de desembre de 2021

FESTA DE LA SAGRADA FAMÍLIA

 

26 de Desembre de 2021 

DIUMENGE

FESTA DE LA SAGRADA FAMÍLIA

FESTA DE SANT ESTEVE PROTOMÀRTIR

Neix la claror d’un dia sant: veniu, pobles, adoreu el Senyor, que avui ha baixat a la terra una gran llum.

 

FESTA DE LA SAGRADA FAMÍLIA... El primer diumenge després de Nadal, l'Església sempre ens invita contemplar a Jesús, Maria i Josep, com la Sagrada Família de Natzaret, com a família de fe, creient i observant.

És a dir, creient i creïble. Aquest és el context que Déu ha volgut per al seu Fill. 

Aquesta és la invitació que se'ns fa per a les nostres famílies avui.

Per a qualsevol la societat, secularitzada o no, l'Església  sap com n’és d'important de tenir cura del nucli fonamental d'aquesta. ¿Com?

Josep i Maria ens intrueixen, Fe i vida van de la mà, és a dir, en la llar hem d’aprendre que no n'hi ha prou de ser creients, sinó que també hem de ser creïbles. Portar i observar una vida d'acord amb el voler de Déu.

L'escena  evangèlica del trobament de Jesús en el Temple enmig dels mestres de la Llei quan tenia dotze anys. Ens trobem amb la resposta als seus pares: ¿No sabíeu que jo només podia ser a casa del Pare?.

Que és com dir: ¿"No sabíeu que en les coses (o en aquells) que són del meu Pare jo havia d'estar..?"

Es que Jesús actuava estava i actuava segons els criteris de Déu el Pare. Mentre Maria i Josep quedaven perplexos i angoixats en la pèrdua del seu Fill en el Temple de Jerusalem: "El teu pare i jo et buscàvem amb ànsia".. És la mare, Maria, la que guardava com un tresor el misteri del seu Fill.

 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada