dilluns, 6 de desembre del 2021

Tothom veurà la salvació de Déu.

 5 de Desembre de 2021  

DIUMENGE   II ADVENT

Obriu una ruta al Senyor, aplaneu-li el camí;

Tothom veurà la salvació de Déu.

Il·lustració: Antoni Daufí, cmf

EN TEMPS DE JOAN BAPTISTA I ARA En quest segon diumenge d'Advent se'ns convida a escoltar la veu de Joan Baptista, que no deixa de demanar davant l'arribada del Messies: "Obriu una ruta al Senyor, aplaneu-li el camí".

Es tracta  no solament d'un canvi personal (conversió del cor), sinó que és una tasca que cal fer-la entre tots, perquè la finalitat és que “tothom vegi la salvació de Déu”.

Per emprendre aquesta ruta prou sabem  que no ho podem fer sols...Es l'evangelista Lluc que ens presenta a seguir el camí del profeta Joan Baptista.. Aquest camí passa pel desert, no pel temple de Jerusalem... El desert ens parla del "no poder".

Se'ns invita a la humilitat i a la resa de consciencia de les nostres debilitats. El desert del Baptista, al qual ens invita en aquest Temps d’Advent, vol dir saber-se fràgil i alegrar-se d’això per- que  ací, Déu, fa meravelles...

El Baptista ho mostra amb una vida de sobrietat, amb un estil de vida austera, prenent  consciència de tantes coses sobreres, supèrflues que cada dia ens envaeixen la societat contemporània ens moltes ocasions ens porta a oblidar-nos de l’important per quedar-nos en l'efímer.

El desert del "no-poder" ens retorna al substancial. El desert del Baptista ens parla de silenci. Només en el silenci, ens recorda, es pot escoltar la veu de Déu.

El desert del Baptista passa per l’experiència personal de la conversió, de mentalitat i de manera de pensar, si de  veritat volem en aquest Advent preparar el camí del Senyor per canviar el món, cal  anar al desert del "no-poder", de silencia i la conversió.. deixar entrar el Crist i el seu Esperit d'Amor en les nostres vides...

Mentrestant escoltem el crit del profeta Isaïes: "Una veu crida en el desert: obriu una ruta al Senyor", amb la confiança certa que en el Crist el torçat es redreça, perquè sols en ell hi ha la salvació.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada