dijous, 16 de juny del 2022

Glòria al Pare, al Fill i a l'Esperit Sant....

 

12 de Juny de 2022 

FESTA DE LA SANTÍSSIMA TRINITAT

Il·lustració: Antoni Daufí, cmf
    Glòria al Pare, al Fill i a l'Esperit Sant, a Déu que és, que era
i que ha de venir.

Evangeli Jo 16,12-15

Tot allò que és del Pare és meu;

l'Esperit Sant rebrà d'allò que és meu i us ho anunciarà

 

       "En el nom del Pare, del Fill i de l'Esperit Sant".

       L'evangeli d'avui ens transmet també una altra ensenyança: ens revela un aspecte important de la intimitat d'aquest Déu que habita en nosaltres.

Vol que entenguem que ser cristià no és creure senzillament en Déu, Sinó creure en un Déu que és Pare: és a dir, que ens ha creat, que ens ha donat la vida i que té providència de nosaltres perquè ens estima

És creure en un Déu que també és Fill: és a dir, un germà nostre que ha volgut experimentar el dolor, la injustícia i la mort com nosaltres, perquè tinguéssim la seguretat que ens comprèn.

Creure en un Déu que Esperit Sant: és a dir, una força d'amor que habitat en els nostres cors, que ens va de cobrint progressivament el sentit de la paraula de Jesús i que ens va impulsant assemblar-nos-hi cada cop més..

Aquest és el Déu en qui hem de creure si volem ser cristians. Un Déu no sols ens mana coses, sinó que es posa a fer-les justament amb nosaltres, perquè el portem dins, nosaltres estem fets a imatge de Déu, però d'un Déu Trinitari.

I per tant, la nostra vida sols trobarà el seu sentit plè en la mesura que siguem capaços der ser enmig del món: imatges d'aquest Déu Trinitari..

 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada