dimarts, 28 de juny del 2022

Us seguiré per tot arreu on anireu

 

26 de Juny de 2022

DIUMENGE XIII DE

DURANT L'ANY LITÚRGIC

Parleu, Senyor, que el vostre servent us escolta;


vós teniu paraules de vida eterna.
Evangeli Lc 9,51-62
Resolgué decididament d'encaminar-se a Jerusalem.

Us seguiré per tot arreu on anireu

 

     Sempre en camí... Jesús "Camí cap a Jerusalem"     L'evangelista sant Lluc descriu les coses que van succeir durant el camí en la perspectiva dels deixebles.

Pensa en els apòstols o missioners cristians, als qui ha de servir de lectura formativa. Jesús i els seus formen. un nombrós equip missional.. que serà l'Església essencialment "apostòlica" o "missionera", sempre en el camí de l'evangelització.

Tres són les sentències pels qui es volen acollir al seguiment de Jesús. Aquestes posen de relleu la serietat de la crida de ser deixeble de Jesús, a qui li promet "us seguiré per tot arreu", l'avisa dels riscos d'optar per seguir-lo. "El Fill de l’home no té on reposar el cap". Entrar en comunió de vida amb el Mestre és assumir l'estil de vida d'un profeta itinerant.

A qui, acceptant la crida, li demana "anar primer a casa per enterrar el pare, li respon escandalosament. "Deixa que els morts enterrin els seus morts". Cal posar-se al servei de l'anunci del Regne de Déu.

Al  qui prometent "vinc amb vós", demana "d'anar primer a dir adéu als de casa". De forma taxativa li respon:" Ningú que mira enrere quan ja té la mà a l'arada no és apte per al Regne de Deu"..

Amb el rerefons de la crida del profeta Elies  a Eliseu, Jesús recorda la prioritat del treball pel Regne de Déu.

 

 

 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada