divendres, 26 d’agost del 2022

Vindrà gent d'orient i d'occident i s'asseuran a la taula en el Regne de Déu

 

21 d'Agost de 2022

DIUMENGE XXI

Jo soc el camí, la veritat i la vida, diu el Senyor; ningú no ve al Pare sinó per mi.


Evangeli Lc 13,22-30

         Vindrà gent d'orient i d'occident i s'asseuran a la taula en el Regne de Déu

 

"Mireu d'entrar per la porta estreta" L'ensenyament de Jesús no s'adreça a curiosos que s'ho miren des de fora, sinó a caminants decidits a fer camí seguint Jesús. No té res d'estrany que, quan algú encuriosit pregunta a Jesús: "Senyor, són pocs els qui se salven?", simplement ell no contesta a la qüestió.

Cal saber, que en temps de Jesús la branca majoritària dels mestres jueus insistia en el fet que "tot Israel participarà a la salvació del món futur pel simple fet de pertànyer a la raça elegida, al poble escollit".

Jesús capgira la perspectiva afirmant que l'accés a la salvació no es fa per una porta oberta sense condicions a tothom nascut de la raça elegida, sinó que cal "entrar per la porta estreta".

Així tot, l'experiència de la Èxode, Jesús recorda entre altres coses que:, que vindrà gent d'orient i d'occident, del nord i del sud, que no essent de la raça elegida sí que "asseuran a la taula del Regne de Déu amb Abraham i els profetes perquè haurà entrat per la porta estreta" de la fidelitat a Déu....

Jesús també recorda el proverbi dels últims temps sobre els primers i els darrers il·lumina el fet històric de molts jueus els ("primers" en l'elecció de Déu que es resisteixen a creure en Jesús) i molts pagans (els "darrers" en l'elecció de Déu) que es van convertint a la fe cristiana incrementant l'Església naixent.

"Mireu d'entrar per la porta estreta". Aquesta és la consigna que planteja Jesús per dir-nos  per camins i amb  quin estil de vida s'accedeix a la salvació que Deu vol donar-nos..

 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada