dimecres, 21 de setembre del 2022

No podeu servir Déu i les riqueses

 

18 de Setembre de 2022

DIUMENGE XXIV

Jesucrist, que és ric, es va fer pobre,

perquè la seva pobresa us enriquís.

Evangeli Lc 16,1-13

No podeu servir Déu i les riqueses

 

La vida és més que els diners.

Es el que succeïa ,ja en temps de Jesús. Sant Lluc a l'evangeli fa notar que, després de sentir la seva diatriba contra l'ambició de les riqueses, el fariseus es burlaven de Jesús.

Això passava, passa i passarà perquè tothom porta arrapada al cor la creença que els diners són la panacea contra tots els mals..

El que l'evangeli demana és que diguem almenys això: Els diners són necessaris per viure. I hem d'organitzar un món on la gent comprengui que necessitem també coses que no es poden comprar amb diners.

L'objectiu de la vida no el podem reduir pensant només amb els diners... L'ideal de la vida comprèn també estimar, i no es pot fer si el cor s'ha metal·litzat.

L'ideal e la vida comprèn també acollir, compartir, donar, i no és pot fer si l'ànima només està interessada a portar les seves alforges plenes de riqueses materials, sabent que ens aquest moment la moda és substituir la vida per la lluita pels diners..

No hem de caure en la trampa i hem de voler entendre que, potser, no es tracta tant de triar com de subordinar, de subordinar els diners a la vida, a la nostra i la del proïsme

Els diners són un mitjà i no un fi. D'ells hem de fer un servent i no un déu. Mai.

 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada