diumenge, 1 de gener del 2023

Trobaren Maria i Josep amb el nen. Passats vuit dies, li posaren el nom de Jesús  

 

1 de Gener de 2023

FESTA DE MARIA, MARE DE DÉU


Evangeli Lc 2,16-21

Trobaren Maria i Josep amb el nen. Passats vuit dies, li posaren el nom de Jesús

 

   LA MATERNITAT DE MARIA A l'inici d'Any Nou i dintre del març de les Festes de Nadal, som convidats a contemplar a Maria Mare de Déu.

   D'ella en podríem destacar moltes coses, però, avui  centrem-nos em una: La seva fidelitat al Senyor. Ella va ser la dona del Sí a Déu.

No va negar res del que li demanava... Ella va ser la dona del Sí incondicional a Déu. Precisament per això la salvació ens ha arribat a través de Maria. I, a ella mateixa, Déu la va fer "plena de gràcia"

Però Déu no s'acontenta  que també nosaltres li diguem “Sí” a Ell: vol que també diguem “Sí” als homes i dones. Precisament avui se celebra a tot el món la "Jornada de la pau".

I promoure la pau significa actuar de manera que els homes es diguin : “Sí” els uns als altres. La pau és l'acceptació de cada home, dona com a germà.

I quan parlem de pau cal evitar ,  confondre la pau amb les paraules o declaracions solemnes... Tot i  a voltes la bona voluntat en el di, en el parlar, no és suficient, ni molt menys.

Jesús proclama feliços no els qui proclamen la pau, sinó els qui construeixen la Pau: "Feliços els qui posen pau. Déu els reconeixerà coma fills".

Tampoc hem de creure que la pau sigui assumpte dels qui tenen el poder polític o econòmic. Es cert que en tenen la gran responsabilitat, i ben gran per cert. Però, la pau es cosa de tots. Perquè l'arrel de la violència és la infravaloració de la persona humana. I en això tots hi podem caure.

Tota persona mereix un respecte, encara que pensi diferent... I tot això s'aprèn a casa. Veure com ens tractem entre nosaltres mateixos a casa, en ambient de treball, d'esports,.., en una paraula, fomentar la cultura de respecte, del diàleg i de la comprensió.

 

MARIA LA PRIMERA MEMÒRIA

DE L’ESGLÉSIA

Ella és qui conserva totes aquestes paraules-esdeveniments dins del seu cor i les medita. Les reflexiona en la seva pregària una i altra vegada per descobrir-ne els significats (les rumia)

El  cor de Maria és el primer "arxiu" i ella està cridada a ser la primera memòria de l'Església.

Del seu cor brollarà l'Evangeli...

El cor de Maria és el cor de l'Església que aquest dies medita, contempla, adora i gaudeix interpretant el significat del Nadal de Jesús per a la humanitat sencera, per a cadascú de nosaltres. així ho farà al llarg de tot l'Any de gràcia, que és l'Any litúrgic

 

 

 

 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada