diumenge, 18 de febrer del 2024

Full Diumenge 11 de febfer 2024

Full Diumenge 11 de febfer 2024

-- Fulls mes de Febrer 2024

MEDITACIÓ SOBRE LA PARAULA

 11 de Febrer de 2024


Mc1,40-45

La lepra desaparegué i queda pur

              El fragment de l'Evangeli d'avui de Marc relata la curació d'un leprós per part de Jesús. La lepra, una malaltia temuda en l'antiguitat, no només afectava el cos sinó que també portava estigma social i espiritual. El leprós de l'Evangeli es va acostar a Jesús amb fe, agenollant-se davant d'ell i dient-li: "Si voleu, em podeu purificar".

A l'Antic Testament, trobem nombroses referències a la lepra i a com es considerava un símbol d'impuresa i separació de la comunitat. El capítol 13 del Levític exposa les lleis detallades sobre la lepra i el seu tractament. Els afectats havien de viure fora del campament, lluny de les seves famílies i amics. Eren considerats impurs, tant físicament com espiritualment.

Tanmateix, enmig d'aquest sofriment, Jesús ens ofereix un exemple poderós de compassió i curació. Quan el leprós se li va acostar, Jesús es va commoure de compassió. Va allargar la mà, va tocar el leprós i va dir: " Sí que ho vull: queda pur".

En aquest acte senzill però profund, Jesús demostra la seva voluntat de curar no només la malaltia física, sinó també les ferides del rebuig i l'exclusió social. Trenca barreres, restaura la dignitat i convida els marginats de nou al plec de la comunitat.

Com a seguidors de Crist, preguem pel coratge per desafiar els prejudicis i els estereotips que contribueixen a l'aïllament dels afectats per la lepra i altres grups marginats. Que siguem instruments de curació i reconciliació, portant l'amor i la compassió de Crist a tots els que ho necessiten. Amén.

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada