dimecres, 7 d’octubre del 2015

L'ESGLESIA SOBRE EL NOSTRE TEMPS (continua)

 L'Església Catòlica i la Societat Civil. Es un tòpic avui entre els agents culturals del   món europeu la idea que l'Església Catòlica s'ha convertit en el gran enemic de la vida occidental. I això perquè l'Església Catòlica presenta la visió cristiana del mon davant del retorn del paganisme i dels fonamentalismes prou coneguts.
No hi ha dubte que el paganisme en les seves diferents formes, exerceix una gran fascinació a causa de la seva avaluació de la joia de l'hedonisme, el narcisisme, el materialisme , i tot, en clau de tolerància i permissivitat..-

A qui no li agrada un estil de vida amb aquests ingredients?. El paganisme és una oferta constant: Exaltació    del cos humà, l'oblit del fracàs i de la fragilitat de la vida humana, l'oblit  del patiment dels desvalguts, la indiferència davant qui ho passa malament... Hi ha molta  gent que s'hi acull en els nostres dies, també els fonamentalismes. 

Es tracta de l'altre desafiament. Sempre presentats sota formes simplistes i, per tant, fàcilment assimilables. Quan es vol recuperar la societat al preu que sigui, per la violència. Desgraciadament, els fonamentalismes de qualsevol casta tenen mans tacades de sang. I del que es tracta es que es resolguin les tensions socials sense violència i odis. Som en una societat de grans avenços que s'han aconseguit a base de lluita, de treballi també de dolents. Una societat l'europea no pot menysvalorar el paper del cristianisme en la configuració de valors que fonamenten els drets humans i la impotència dels milers i milers d'homes i dones que en nom de l'Evangeli han donat la vida en l'intent de deixar un món més bo, més bell, i més vertader als qui segueixen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada