dissabte, 7 de setembre del 2019

8 de Setembre de 2019 --- Diumenge XXIIIè
EL NAIXEMENT DE LA MARE DE DÉU


Hem de reconèixer senzillament que no sabem exactament el lloc on va néixer la nena Maria. Tot fa pensar que devia ser a Natzaret. Però tampoc no sabem amb certesa en quin punt del Natzaret, si fou a l’actual o bé a l’antic.

També desconeixem el nom dels pares de Maria. Però des de molt antic, el poble cristià, seguint el Protoevangeli de Sant Jaume (llibre considerat per l'Església com a no inspirat),  els venera com a Joaquim i Anna. Joaquim vol dir "Déu construirà" i Anna  vol dir "Déu s'ha compadit".

Es a dir, Joaquim prepara en la seva filla la vinguda del Senyor; on Déu realitzarà la Salvació dels homes en Jesús. I Déu s'ha compadit del seu poble, i Anna, serà la mare    del Salvador. Sant Joan Damascè (s.VIII) diu d'ells: «Oh, matrimoni feliç, el de Joaquim i Anna!».
Totes les criatures estan unides a vosaltres perquè, per mitjà vostre, oferí el Creador el do més important  de tots, és a dir, “una mare casta, l'única digna del Creador". "El vostre naixement, Verge Mare de Déu, ha anunciat l'alegria a tot el món". «De vós nasqué el Sol de Justícia, Crist, Déu nostre, que, esborrant la maledicció i triomfant de la mort ens donà la vida eterna» (Sant Joan Pau II.1979).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada