diumenge, 3 de novembre del 2019


3 de Novembre de 2019 -- Diumenge XXXIè
(Il·lustració: Antoni Daufí, cmf)
Jesús ve a salvar allò que s’havia perdut

Jesús passa per Jericó i se li presenta un personatge representatiu de tots els exclosos d'Israel. Es tractava d’un home, que es deia Zaqueu, cap de recaptadors de tributs i molt ric. Ell volia veure Jesús, però no podia per causa de la multitud i també perquè era petit d'estatura.

Prengué, doncs, la davantera i pujà a un sicòmor, a fi de veure'l perquè Jesús havia de passar per aquell indret. Llavors Ell el va veure i li va dir:  “Zaqueu, baixa de pressa, que avui m’he de quedar a casa teva!". Zaqueu baixà de pressa i l'acollí amb alegria, cosa que va suscitar la murmuració
de tothom.

Zaqueu no s'immutà, i va prendre aquesta decisió; va dir: "Donaré als pobres la meitat dels meus béns...”. Jesús no es limita a declarar que Zaqueu està salvat, sinó que voldria estendre aquest gest a tots aquells a qui la societat del seu temps considerava que estaven "perduts".
Foto: Jordi Moras Tristany

I acaba dient: El Fill de l’home ha vingut a buscar i a salvar allò que s’havia perdut. Tot plegat, una declaració de bones intencions, la de Zaqueu!        


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada