dimecres, 15 d’abril del 2020

12 d'Abril de 2020
diumenge de PASQUA
Pasqua: la Vida derrota la mort
I ho hem de recordar avui, en aquesta Pasqua florida d’enguany en temps d'epidèmia.
Pasqua significa «pas» i cal seguir acompanyant amb la nostra pregària i alimentant amb la nostra esperança aquesta situació. L'esperança —parafrasejo les paraules d'un cardenal— ha de ser per a nosaltres una veritable Pasqua: de l'obscuritat a la llum, de la fragilitat a la força, de l'egoisme a l'amor... Esperant el dia que la malaltia i la mort seran vençudes per sempre: la seva Resurrecció és la nostra.

Avui és el dia en què els cristians recordem Pasqua — el «pas» del Senyor i ens preparem per a la nostra, pel nostre «pas» de mort a vida. Aquesta és l'esperança que hem d'aportar a aquest món angoixat i confinat.
Per això hem de pregar per tots els difunts que, en circumstàncies molt dures, ens han deixat aquestes darreres setmanes. Perquè ja gaudeixin sempre de la Pasqua que ja mai no finirà. I que nosaltres ens hi preparem amb aquesta celebració anual i en siguem testimonis amb la nostra vida i les nostres paraules.
Enmig d'aquesta gran foscor que cobreix tota la terra —foscor de mort, malaltia, incertesa, pobresa i desesperança— hi ha una llum que s'encén, i és la de la resurrecció de Jesús la nit de Pasqua. Una llum que no s'apagarà mai més i que ha d'il·luminar la nostra travessia terrenal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada