dissabte, 25 d’abril del 2020

19 d'Abril de 2020
diumenge de Segon de PASQUA
"No siguis incrèdul, sigues creient".

(Il·lustració: Antoni Daufí, cmf)
Resulta estrany escoltar en l'evangeli d'aquest segon diumenge de Pasqua l'apòstol Tomàs confessant la seva incredulitat.
De mica en mica el grup  dels deixebles passen de l'esglai del sepulcre buit a  la pregunta: què deu haver passat?. Tots plegats, apòstols i santes dones reunits en el Cenacle fan el camí, el pelegrinatge cap a la fe que s'acosta de mica en mica al seu terme.
Es resisteix a creure. Jesús ressuscitat es dirigeix ? A ell amb unes paraules que tenen molt de crida urgent, però també d'invitació amorosa: "No siguis tan incrèdul, sigues creient".
Tomàs portava una setmana resistint-se a creure, respon Jesús amb la confessió de fe més solemne que podem llegir en els evangelis: "Senyor meu i Déu meu".
Ens preguntem: Què ha experimentat aquest deixeble en Jesús ressuscitat? .
Què és el que li ha fet canviar de dubitatiu i vacil·lant en home creient?. Quin recorregut interior l'ha conduït de no creure fins a la confiança plena en el Mestre?.. 
Cadascú ha de decidir com vol viure i com vol morir. Cadascú ha de respondre a aquesta crida, que, tard o d'hora, de manera inesperada o com a fruit d'un procés interior, ens pot arribar de Jesús que ens diu: "No siguis incrèdul, sinó creient".
En aquest temps de sofriment necessitem misericòrdia!. Ens convé, avui i sempre, saber aprendre a buscar un Déu amb un cor humil i sincer.
Necessitem el Jesús de la Misericòrdia divina i ser misericordiosos els uns amb els altres.
La festa de la Divina Misericòrdia se celebra el primer diumenge després del Diumenge de Pasqua.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada