dissabte, 4 d’abril del 2020

29 de Març de 2020
5è. diumenge de Quaresma
“Jo sóc la resurrecció i la vida”


(Il·lustració: Antoni Daufí, cmf)
Comencem la darrera setmana de Quaresma abans de la Setmana Santa.
Podríem dir que aquest diumenge està centrat en Déu com a donador de vida, i de vida en plenitud,  Una vida anunciada pels profetes, proclamada pels apòstols i per tota l'Església, el gran signe  que és Jesús.
Déu crida la humanitat cap a la vida. El llibre bíblic del profeta Ezequiel recull una sèrie d'oracles de vida, de salvació.
El poble dels vivents per l'Esperit, el poble de Déu. Allò que en el relat del profeta Ezequiel l'Esperit insinua-que es la trajectòria de la humanitat cap a la assoliment de la vida plena i per sempre és ara anunciat obertament per Jesús en l'evangeli de la resurrecció de Llàtzer, que avui llegim.
Després de proclamar solemnement davant de Marta; "Jo sóc la resurrecció i la vida; els qui creu en mi, encara que morin, viuran", Jesús davant del sepulcre del seu amic, ordena: Traieu la llosa" i cridà fort: "Llàtzer, vine a fora!".
Novament s'ha acomplert la profecia d'Ezequiel i aquesta vegada en la realitat més concreta. El qui havia estat mort, ara pot caminar.
¿Ho creiem, tot això?. Sovint ens hauríem de fer aquesta pregunta. Més encara, l’hauríem de tenir sempre present davant de la nostra consciència: Crist ens ha donar la resurrecció i  vida per sempre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada