diumenge, 23 d’agost del 2020

 16 d'Agost de 2020

Diumenge XX   

«LA SUPLICA ANGOIXANT D'UNA MARE»

 Crist-pregària angoixant d'una mare dement a Jesús la guarició "de la seva filla  endimoniada i que sofreix molt". No és una dona israelita sinó cananea....


Aquesta
 no para d'insistir. Seguint el grup de Jesús.. fins el punt que entra en diàleg amb Jesús. Es mou entre la tossuda insistència de la cananea  que intenta per totes el que desitja per la seva filla. "Senyor, ajudeu-me".

Sembla que Jesús s'hi resisteix a escoltar-la. No era del poble d'Israel., sinó estrangera, pagana... fins el punt que Jesús queda admirat de la fe provada d'aquella dona: "Dona, quina fe que tens. Que sigui tal com vols. I a l’instant es posà bona la seva filla".

Així es mostra l'universalisme de la salvació de Jesús que obre la porta del Regne a tots els que per la fe volen entrar-hi:".

Us dic que vindrà molta gent d'orient i d'occident i s'asseuran a taula en el Regne del cel, mentre que els hereus del Regne seran llançats fora a la tenebra".

Jesús ´és manté fidel al mandat del qui l'ha enviat: per a les ovelles perdudes-naturals o adoptades del poble d'Israel de Déu., que ell aplegarà en el Regne dels fills de Déu.. Jesús és l'únic salvador donat a tots els homes i dones de tots els temps i de tots els llocs.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada