dimarts, 15 de setembre del 2020

«Habitar en un espai creat per jesús»

 6 de Setembre de 2020

Diumenge XXIII
«Habitar en un espai creat per jesús»

Som en les recomanacions que Jesús fa als seus deixebles.

    Jesús es mou en l'àmbit de la persona i de les relacions amb la comunitat creient amb la qual està relacionada.

    Ara bé, l’evangelista sant Mateu proposa la regla d'or de la correcció fraterna, considerant tots els casos que es poden donar sigui resolta entre els germans que formen part de la comunitat.. 

Si hi ha una ofensa greu que ha afectat a un dels membres, proposa com a bases la correcció fraterna: parla de tu a tu amb el germà que t'hagi ofès. Si no te'n fa cap cas, que prengui amb ell un o dos més testimonis, a fi que tota la qüestió sigui resolta per la declaració de dos o tres testimonis...

I així va proposant maneres per resoldre litigis entre germans...

I del perdó de les ofenses l'evangelista passa a parlar de la manera de demanar, subratllant al màxim la força de la comunitat reunida en pregària: "Si dos de vosaltres es posen d'acord a la terra sobre qualsevulla qüestió que vulguin demanar, ho aconseguiran del meu Pare que està en el cels"

I Jesús ho corrobora amb la seva presència: "En efecte no hi ha dos o tres que estiguin reunits en el meu nom, entre els quals no hi sigui jo enmig d'ells" Per tan sempre que dos o tres estiguin reunits en el seu nom, Jesús s'hi fa present també avui capejant la pandèmia.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada