dimarts, 29 de setembre del 2020

“Rectificar és més humà que encertar a la primera”

 27 de Setembre de 2020

Diumenge XXVI

«Les coses no són sempre el que semblen»

“Rectificar és més humà que encertar a la primera”

(Il·lustració: Antoni Daufí, cmf)

Es una paràbola de Jesús.  Precisament quan li discuteixen amb quina autoritat parla, Jesús els explica la paràbola  dels dos fills que el pare envia a treballar a la vinya.

Amb això ensenya que la veritat cristiana "no es diu, sinó que es fa". La paràbola està adreçada als grans sacerdots i als notables del poble jueu, cosa que fa encara més gran el contrast amb els publicans i les dones de mala vida que els passen al davant cap al Regne de Deu..

Aquests darrers s'han penedit, però els altres,  ni es penedeixen ni volen creure.. Per això la paràbola és una invitació  a la conversió del cor.

Per això ,els cristians hem de demanar perdó per les vegades que hem dit que aniríem a treballar a la vinya de Senyor i no hi hem anat.    

Aquest són els qui estan a la vinya del Pare. No ens hem de perdre el temps en teories(encara que siguin pastorals) ni amb lamentacions escadusseres. Ens cal només que siguem coherents amb el que ens diem ser i fer.

El papa Francesc predicà als joves: "NO sigueu cristians de sofà, sortiu a cercar Déu en el famolenc, en el malalt, en el pres, en l'immigrant o en el veí que està sol. (J.M.J. Panamà 2019).



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada