dijous, 4 de febrer del 2021

«Jesús ensenyava amb autoritat»

31 de Gener de 2021

DIUMENGE QUART DURANT L'ANY LITÚRGIC 

(Il·lustració: Antoni Daufí, cmf)

«Els ensenyaments de Jesús alliberat ens marquen el camí de l'alliberament»   «Jesús ensenyava amb autoritat»


Si alguna novetat tenia Jesús, era la de no acontentar-se amb repetir com feien els mestres de la Llei jueva, sinó a portar al final el designi de Déu expressat en la Llei. En això consistia la seva autoritat.

Per altra banda, la gent intuïa que darrere de les paraules i actuacions de Jesús s'hi amagava un  misteri que calia esbrinar, perquè seria positiu per a ells. Es deien : "Què això?.

Aquesta forma d'ensenyar és nova; fins i tot mana els esperits malignes, i l'obeeixen".

I és que la paraula de Jesús transparentava la seva consciència de ser i sentir-se Fill   de Déu. La seva divina seguretat del seu pensament es manifestava a l'exterior en la forma d'ensenyar ferma i segura a la vegada... I el poble   no es cansava d'escoltar-lo.

Escoltar Jesús, la difusió del seu Evangeli, com a Bona Nova que és, d'ell mateix reclama un discerniment   per part del qui ha d'acollir-lo.

La predisposició de la ment i del cor. Perquè per més fulminants que a voltes puguin ser les intervencions divines, espirituals, mai ningú no es converteix si té el cor i la ment ensopits o distrets.

Precisament aquesta mena d'ensopiment impedí als oients de Jesús relacionar-lo amb "el profeta com ell"  que Moisès havia anunciat a l'antigor.

El poble que vivia a les fosques ha vist una gran llum, una llum resplendeix per als qui vivien al país tenebrós”.  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada