dissabte, 13 de febrer del 2021

«Jesús va curar molts malalts de diverses malalties»

7 de Febrer de 2021

DIUMENGE CINQUÈ DURANT L'ANY LITÚRGIC                     

«Jesús va curar molts malalts de diverses malalties»   

«(Il·lustració: Antoni Daufí, cmf)»

    Jesús sap estar a casa i preocupar-se dels problemes dels amics. Tota una lliçó d'amor autèntic. "Així, sortint de la sinagoga, se n'anà amb Jaume i Joan a casa de Simó i Andreu".

La sogra de Simó era al llit, amb febre, i llavors mateix ho digueren a Jesús.

Franquesa confiada d'amics, Jesús respon amb un gest entranyable.  "Ell li va donar la mà, i la va fer llevar".

A qui Jesús ha donat la mà, ha comunicat la força de la gràcia, la feblesa humana deixa pas  a la força de l'Esperit. "La febre  li desaparegué i ella mateixa el servia a taula".

L'escena volia ser una imatge de Jesús donant la mà a la malalta, representa l'obra del Salvador que aixeca de la postració a la Humanitat.

L'apòstol Pere recordava emocionat aquell dissabte amb Jesús a casa dels seus sogres.

I és que el dinamisme de Jesús és espectacular: ensenya a la sinagogues, a les cases, al carrer, cura malalts, allibera del mal; també compleix compromisos d'amistat; va de poble en poble

I malgrat tot, sempre troba temps per fer silenci i per pregar. D’aquí -de la pregària- li venia la força per fer el bé, per curar, per superar desànims i decepcions, per salvar.

I nosaltres?. Valorem també la pregària personal i comunitària, en especial l'eucaristia dominical?. “Ell portava les nostres malalties i s’havia carregat els nostres dolors

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada