dimarts, 23 de febrer del 2021

“La quaresma del cristià”

21 de Febrer de 2021

PRIMER DIUMENGE DE QUARESMA 

“La quaresma del cristià”

«L’Home no viu només de pa;

viu de tota paraula que surt de la boca de Déu.» 

Vet aquí l'objectiu d'aquest temps fort de la vida cristiana: arribar a conèixer més Jesucrist i a viure'l en compromís evangèlic..

És també la consigna que sant Marc ens dóna resumint la predicació de Jesús: Sigueu conscients que som a l'hora  de la veritat: convertir-vos i sigueu fidels a l'Evangeli per deixar que Déu faci la seva obra en vosaltres i en tot el món.

La Quaresma del cristià  té com dues dimensions. La dimensió del temps quaresmal concret de l'any litúrgic, que és camí i preparació per a celebrar la Pasqua.

I la segona dimensió de la Quaresma, no queda limitada a la brevetat d'unes setmanes, sinó que abasta tota la vida. El resultat és un coneixement cada dia més pregon i existencial de Jesucrist, fer-ne una experiència creixent..

Això demana la pregària, l'atenció a  la Paraula de Déu, vivència dels sagraments i mantenir-nos ferms en la línia constant del viure cristià, per trobar la joia de sentir-nos menats per l'Esperit i posseïts pel misteri de Jesucrist.

I, en portar tot això al cor, seguir les seves passes, convençuts que el camí de Jesús, és el camí de la vida, de la Pasqua, i en aquest camí  posar de relleu que en la Creu hi  ha el consol, el camí cap al cel.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada