dilluns, 10 d’abril del 2023

Jo sóc la llum del món;

 Full diumenge 19 de Març 2023    ---  Fulls mes de Març 2023

19 de Març de 2023

DIUMENGE IV de QUARESMA

Il·lustració: A. Daufí, cmf

Diu el Senyor: Jo sóc la llum del món;

el qui em segueix tindrà la llum de la vida.

Evangeli Jo 9,1-41

Anà a Siloè, s'hi rentà i tornà veient-hi

 

   Avui a l'escena evangèlica osa de relleu la ceguera corporal d'un home cec (d'un cec de naixement).

   Els deixebles no s'estan de fer una pregunta a Jesús: "Mestre, qui va pecar perquè nasqués cec, ell o els seus pares? Com es pot adivinar la pregunta reflecteix la mentalitat d'aquella època sobre el problema del mal i del sofriment: "És que el malalt és algú que Déu castiga pel seu pecat"?.

La resposta de Jesús és contundent: "No ha estat cap pecat ni d'ell ni dels seus pares". És perquè Déu pugui manifestar ara el seu poder guarint-lo miraculosament.. Ara Jesús es manifesta al cec de naixement com llum que li pot donar la vida.

Jesús pren la iniciativa i "tot passant, el veié i el mirà". Llavors va fer a terra una mica de fang amb la saliva (fet que recorda l'escena en què amb la pols de la terra creà l'home al principi de la Creació) i després li digué: "Vés a rentar-te a la bassa-estany de Siloé (paraula que vol l'Enviat) situada a la vora del temple de Jerusalem. Aquesta clara referència a l'aigua, simbolitza el baptisme que, incorporant-nos a Crist, ens dona la llum, visió nova del cristià., que només li ha calgut: escoltar Jesús, fiar-se del que deia, rentar-se a les seves aigües, deixar-se educar pel Mestre.

Després davant de Jesús l'ex-cec, guarit, confessarà que hi creu en el Fill de l'home i l'adorarà.

 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada