diumenge, 9 de juliol del 2023

Full diumenge 25 de Juny 2023 -- No tingueu por dels qui maten només el cos

Full diumenge 25 de Juny 2023 --  Fulls mes de Juny 2023  ---  Fulls mes de Juliol 2023

25 de Juny de 2023  --  DIUMENGE DOTZE

Il·lustració: Antoni Daufí, cmf

L'Esperit de la veritat donarà testimoni de mi,

diu el Senyor,

i vosaltres també en donareu testimoni.

Evangeli Mt 10,26-33

No tingueu por dels qui maten només el cos

 

A l'evangeli d'avui, per tres vegades Jesús ens fa la mateixa crida: “No tingueu por"

Ens diu, d'una banda, que no tinguem por; però, d'altra banda, ens impulsa a ficar-nos en situacions que en generen, quan ens diu: “Allò que us dic a la fosca, digueu ho a plena llum".

És a dir, ens diu, que siguem valent, que proclamem la Veritat i la Justícia, que ajudem els altres, que portem esperança, que escampem  la Bona Nova de l'Evangeli per tot arreu.

I actuar així, sovint comporta dificultats, és cert.

Però Jesús no es contradiu. Quan afirma que no tinguem por, no s'ha d'entendre com si visquem en un hivernacle. o com si Ell ens hagués d'evitar o resoldre les dificultats. No és això.

L'únic que ens vol dir és que ens llancem amb coratge, però que confiem en ell perquè no ens fallarà mai. Que visquem angoixat, perquè això és destructor de la nostra vida i de la de les persones que ens envolten.

Notem que Jesús ens dona raons per la confiança. En primer lloc, perquè Déu té cura de tots els homes i dones que som els seus fills. Ho expressa amb aquella imatge de tendresa "Déu us té comptats cada un dels cabells". Per dir, res li passa per desapercebut.. No lluitem sols. Estem en bones mans.

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada