dilluns, 9 de desembre del 2019


1 de Desembre de 2019 -- 
Diumenge I ADVENT
Vetlleu i estigueu a punt
(Il·lustració: Antoni Daufí, cmf)

Comencem l’Advent, amb el cap ben alt i la mirada en el futur on és el crist. L’advent és un temps per revifar la fe i l’esperança.
Com cada any, l’evangeli del primer diumenge d’advent, enllaça amb el recent final de l’any litúrgic que exposa la doctrina dels esdeveniments darrers, i las tres reflexions. La tercera ens exhorta a la vetlla permanentment: No ens podem endormiscar. Hem d’estar a punt per la vinguda de nostre Senyor Jesucrist.
   I per tal que no quedi cap dubte, Jesús explica una petita paràbola sobre l’actitud de l’amo d’una casa, si aquest sabés que els lladres l’havien de visitar aquella nit. Aquest amo conscient del perill, vetllaria tota la nit per evitar el robatori. Igualment “vosaltres, diu Jesús, heu de vetllar perquè no us sorprengui la vinguda definitiva”.
Vetlla?. Si, “perquè no sabeu quin dia vindrà el vostre Senyor”, “Que el Fill de l’home vindrà a l’hora menys pensada”.
Vingué aquella vegada “en la petitesa de la nostra carn”. Vindrà a la fi del món o la fi de la nostra vida i ve d’una forma constant i repetida cada moment.... “Així, doncs, siguem conscients del moment en que vivim”. Escoltem amb l’orella ben atenta el que cada dia ens amonesta la veu divina: “Si avui sentiu la seva veu, no enduriu els vostres cors”.                                                              


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada