dissabte, 28 de desembre del 2019


29 de Desembre de 2019FESTA DE LA SAGRADA FAMÍLIA
VIURE EN FAMÍLIA



Dins la vuitada de Nadal ens fixem en la família de Jesús. El misteri de l'encarnació del Fill de Déu començà en el si d'una família de poble. Jesús naixerà, creixerà, serà educat i viurà la major part de la seva vida en família.
La Sagrada Família de Josep, Maria i Jesús ens es proposada avui com a model per a les nostres famílies.. Aquest és el gran exemple que la família de Jesús ens dona: era una autèntica comunió  de persones que s'estimaven, es respectaven, complien responsablement la missió que a cadascun se li encomanava amb llibertat i pietat, en el Senyor.
Avui llegim el capítol segon de l'evangeli de sant Mateu, on la vida
de Jesús, el Messies, apareix des del primer moment amenaçada de mort:
"Herodes buscava el nen per matar-lo".. Incomprès pels seus, perseguit pels poderosos, assetjat per l'esperit del mal.
La família de Jesús també va haver d’aprendre, des del començament, que aquest viure d'acord amb la trajectòria del Messies suposava haver-se d'identificar amb la realitat de ser una família perseguida : "Quan els Mags van ser fora, un àngel del Senyor s'aparegué a Josep en somni i li digué: Lleva't de seguida, pren el nen amb la seva mare, fuig cap Egipte... perquè Herodes buscarà el nen per matar-lo" L'amenaça era real i greu.
També l'Església, que és família del perseguit; del Crist perseguit en els seus membres, se sent recolzada per l'única Paraula vàlida i que li dona vida. La Paraula que salva i ressuscita l'Església -i la família- contra totes les persecucions que l’assetgen.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada