dilluns, 9 de desembre del 2019


17 de Novembre de 2019 -- Diumenge XXXIIIè.
Donem testimoni

Jesús ja ho havia predit...I tot es va complir al peu de la lletra: Perquè l’any 70, Jerusalem fou assetjada per quatre legions romanes i envoltada de trinxeres. El 29 d'agost, el Temple jueu era incendiat i tant el Temple com la ciutat van ser esborrats del mapa. "Això que veieu, (Jesús havia dit), vindran dies que tot serà destruït; no quedarà pedra sobre pedra". 

I desprès d'haver crucificat Jesús, els cristians ja van començar de ser perseguits. Era l’inici d’una llarga cadena de persecucions  que han tingut lloc al llarg de tota la història. Jesús ens ha advertit que també nosaltres haurem de passar dificultats. Però diu que no ens hem d'alarmar. Ell no ens deixa  sols ni desemparats. A l’evangeli Ell ens ha assegurat: "No es perdrà ni un dels vostres cabells". 
Fóra bo que en els moments difícils i de la prova, tinguem ben present la promesa que Ell ens ha fet a l’evangeli d’avui: "Serà una ocasió de donar testimoni". En els moments de foscor, de desànim, quan se'ns enfonsen les seguretats humanes, es quan hem de demostrar que som homes i dones d'esperança. 
Que l'Eucaristia dominical ens mogui a mirar així la nostra església local,  la nostra comunitat cristiana. No oblidéssim tampoc aquesta altra afirmació de Jesús: "Sofrint amb constància, us guanyareu per sempre la vostra vida".


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada