diumenge, 12 de gener del 2020

12 de Gener de 2020 – 

FESTA DEL BAPTISME DE JESÚS
Tu ets el meu Fill, l'Estimat en qui m'he complagut

Il·lustració: Antoni Daufí, cmf 
Després del parèntesi de les festes nadalenques, reprenen el fil de l'Advent, temps durant el qual Joan Baptista predicava al poble d'Israel la necessitat d'un baptisme de conversió davant la imminent arribada del Messies que els havia alliberat de la dominació dels romans.
 El poble en massa acudia al riu Jordà a fer-se batejar per ell, En aquesta avinentesa, Jesús, un home madur que ja havia assolit l'edat de trenta anys, venint de Galilea, s'hi presentà també ell, a fer-se batejar per Joan.
Un cop batejat, Jesús va pujar immediatament de l'aigua, quan tingué una experiència desconcertant: "S'obriren a ell els cels", com a resposta a la seva total obertura al  pla de Déu, "i veié l'Esperit de Déu que baixava del cel com un colom i que venia cap a ell". Seguidament sentí que una veu des dels cels s'adreçava a ell: "Tu ets el meu Fill, l'Estimat en qui m'he complagut",..
L'Esperit havia ungit Jesús com el Messies d'Israel... Tota l'actuació de Jesús estarà  emmarcada entre dos baptismes: el baptisme de l'aigua del Jordà i el baptisme de sang del Calvari.
Així ens indica que per entrar en el Regne del cel, cal travessar el mar de la conversió i unir-se al Fill ressuscitat, de la mateixa manera que  la sarment és unida al cep.
Vitrall del Baptisme de la parròquia església de Sallent.
Foto: Jordi Moras i Tristany



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada