dissabte, 25 de gener del 2020

26 de Gener de 2020 –
Diumenge III durant l'any

L’Actuació de Jesús

(Il·lustració: Antoni Daufí, cmf)
Jesús s'havia retirat a Galilea, al seu poble natal, Natzaret, després de l'experiència transcendental que havia fet en el riu Jordà, de ser precisament ell el Messies d'Israel. N'havia parlat sovint amb Joan Baptista.
En assabentar-se, però, que Joan havia estat detingut, comprengué que havia arribat el moment de començar la seva missió: «Convertiu-vos! que el Regne del cel és a prop». Havent deixat Natzaret, s’estableix a Cafarnaüm, ciutat que l'evangelista Mateu designa com «la que es troba a la vora del mar».
Tot seguit, Jesús passa a l'acció. Aprofitarà les seves qualitats de reclutador de gent, a petita o a gran escala, i es proposa de capgirar la situació fent que els seus seguidors "esdevinguin pescadors de persones".
Així va passar amb Simó i Andreu: quan van sentir la invitació de Jesús: "Veniu amb mi i us faré  pescadors de persones”. Llavors van deixar immediatament les arts de la pesca i van optar per seguir Jesús; els altres dos "que eren a la barca amb Zebedeu, el seu pare, repassant les xarxes, en sentir la crida de Jesús; immediatament van deixar la barca
i el seu pare, i el seguiren; les xarxes es van quedar a bord, amb els altres pescadors.
I Jesús recorrerà tot Galilea, ensenyant a les seves sinagogues, no sense  prendre`n certa distància, i predicant la bona notícia del Regne.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada