diumenge, 19 de gener del 2020

19 de Gener de 2020 –
Diumenge II durant l'any 
Mireu l’anyell de Déu

Avui, el qui identifica Jesús com l'Anyell de Déu serà Joan Baptista i en dóna testimoniança: "Dono testimoni que aquest és el Fill de Déu". Ens movem, doncs, encara en un clima de manifestació de la divinitat de Jesús: Rei dels jueus que acaba de néixer; Fill de Déu, ple de l'Esperit Sant, Anyell de Déu, que pren damunt seu el pecat del món.
Vet aquí el programa del nostre pelegrinatge pels camins de la fe, que els diumenges de durant l'any ens ajudaran a fer: identificar Jesús, adherir-nos-hi, testimoniar-lo, I és que en la marxa de la redempció és justament l'Anyell de Déu “Jesús” qui occeix el pecat i, ressuscitant, fa seure la humanitat redimida a la dreta del Pare.
Jesús és la víctima  propiciatòria, que "pren damunt seu el pecat del món", per destruir-lo de soca-rel. Que treu el pecat de l'home nou  en aquesta segona creació de la humanitat, que farà de l'home, un fill de Déu i no únicament la seva imatge.
Il·lustració: Antoni Daufí, cmf

El passatge evangèlic d'avui ens marca tot un itinerari de revelació, el camí de fe que ens ha de dur a la comunió. Arrenca de la nostre ignorància de Déu i de la seva salvació, passa per l'escolta de la paraula de Déu, per la conversió i per l'aigua purificadora, fins a obrir-nos la visió interior que fa que siguem capaços de "veure" Déu en Jesús, com Joan Baptista. I el que ha "vist" Déu per la fe- el creient-ho pot deixar de cridar l'atenció dels altres, fer de missioner, Testimoni de Crist.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada