diumenge, 16 de febrer del 2020

16 de Febrer de 2020
Sisè de l'any litúrgic




Feliços els qui estimen

(Il·lustració: Antoni Daufí, cmf)
Avui se'ns convida a entendre els manaments. A l'evangelista de sant Mateu hi podem llegir: «Tots els manaments escrits en els llibres de la Llei i dels Profetes vénen d'aquests dos: Estimar Déu i estimar els altres» (Mt 22,40).
Vet aquí la clau i el resum de tot  el que  diu l'evangeli d'avui sobre el compliment de la llei.
El qui estima no es queda mai a mig camí. Va fins al final. I, si convé, donarà  la seva vida per la persona estimada. No es divideix, no es reserva, sinó que es lliura del tot. 
Per això el «no mataràs» ha d'arrencar d'un cor que no cova odis ni

venjances, d'un cor pacífic i pacificador, que està convençut que la reconciliació no pot esperar. El «no cometia adulteri», no sols ve d'un cor net, sinó d'un cor indivís, que sap el valor de l'amor autèntic.

I quan l'amor dels esposos es simplement això: amor de debò, es com una roca ferma.  Jesús acaba dient als seus deixebles: «Digueu senzillament sí, quan és sí, no, quan és no; tot allò que dieu de més ve del Maligne».

La xerrameca decebedora mai no ha estat evangèlica. Els manaments de la llei de Déu són escola i font d'alliberament i de llibertat. Es una font que surt de l'interior dels qui creuen en Jesucrist i els porta a créixer fins a construir del tot la seva personalitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada