dissabte, 1 de febrer del 2020

2 de Febrer de 2020
La Presentació del Senyor

          
La festa de la Presentació del Senyor no és pròpiament mariana, sinó cristològica. Es una de les "dotze festes" de les Esglésies d'orient, celebrada allà amb gran solemnitat, perquè és la festa   de la trobada del Senyor amb el seu poble.
És realment una festa ecumènica. Sant Sofroni, Patriarca de Jerusalem, l'any 634 predicava: Per això anem amb processó amb torxes a les mans i venim portant llums; amb això volem mostrar que la llum ha brillat per a nosaltres i que la glòria ens ve a través d'Ell. Per això correm plegats també per a trobar-nos amb  Déu. Es el Senyor, el qui Maria portava en els seus braços; veritable  temple de Déu!
Il·lustració: Antoni Daufí, cmf

Sant Bernat ho expressà admirablement: Oferiu el vostre fill, santa Mare de Déu, i presenteu al Senyor el fruit beneït del vostre ventre. Oferiu-lo per a reconciliació de tots nosaltres: és la santa víctima agradable a Déu.
Per a comprendre el sentit de la festa, diem: També nosaltres, aplegats per l'Esperit Sant, anem a la casa de Déu, a trobar-nos amb Crist.
El trobarem i el reconeixerem quan partirem el pa eucarístic, tot esperant el seu retorn gloriós. D'aquesta manera es presenta a nosaltres: ressuscitat i gloriós."





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada