dissabte, 29 de febrer del 2020

1 de Març de 2020
1er diumenge de Quaresma
La temptació

(Il·lustració: Antoni Daufí, cmf)
Amb la imposició de la cendra hem entrat en el camí de la Quaresma, els quaranta dies que tindrem fins a arribar al Diumenge de Rams. Alhora ens porta el ressò dels quaranta dies en què l'Esperit conduí Jesús al desert «perquè  el diable el temptés». I foren també els quaranta  els anys durant els quals el poble d'Israel, fugint de l'esclavatge d'Egipte, caminà esforçadament pel desert cercant la llibertat, cercant la Terra Promesa.
Nosaltres, a la pregària del parenostre que resem ben sovint ,fem aquesta petició: «No permeteu que nosaltres caiguem a la temptació»:
Jesús suporta una triple temptació: La primera, és molt important: ja que pot pervertir i corrompre la nostra vida  de soca-rel.  «Si ets Fill de Déu, digues que aquestes pedres es tornin pans» Però Jesús reacciona de manera ràpida i sorprenent: «L’home no viu només de pa...»
A la segona temptació; Jesús respon: «No temptis el Senyor, el teu Déu», i es que no podem posar Déu al servei de la nostra pròpia glòria.
A la tercera temptació Jesús reacciona dient: «Vés-te’n d’aquí, Satanàs. Adora el Senyor, El teu Déu, dona culte a Ell tot sol»
Avui segurament una de les temptacions més grans, contra la qual hem de lluitar es la de l’egoisme; una lluita que hem de dur a terme, no sols en el temps de Quaresma, sinó durant tot l’any!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada