diumenge, 23 de febrer del 2020

23 de Febrer de 2020
Setè de l'any litúrgic


SIGUEU SANTS!

(Il·lustració: Antoni Daufí, cmf)
Digues a tota la comunitat dels israelites: sigueu sants, perquè jo, el Senyor, el vostre Déu, sóc sant.
Déu diu això a Moisès. I és que els israelites han de ser molt conscients  que formen part d’un poble diferent dels altres; i per tant, amb el seu capteniment, amb la seva relació amb els altres, han de manifestar clarament que Déu viu en el seu poble i estima els qui en formen part.
D'aquí provenen tots els preceptes que regulen les relacions entre els membres del poble de Déu. Es l'esperit del Decàleg, o sigui, dels deu Manaments...
I Jesús  ens revelarà al Sermó de la Muntanya, prenent com a punt de partida, aquest estima els altres com a tu mateix, i el posarà a les més altes cotes de la imitació de l'amor de Déu: el manament plenament nou: Estimeu-vos...tal com jo us he estimat.
Les Benaurances fan homes i dones autèntics, herois, sants.....
Un altre punt que avui ens crida l’atenció: Doncs jo us dic: Estimeu els enemics, pregueu per aquells que us persegueixen... Sigueu bons del tot, com ho és el vostre Pare celestial.
Aquest és l'objectiu que cal que assoleixin els deixebles. Els deixebles, aquí, personifiquen tota la comunitat de creients, és a dir, l’Església.
L'opció de Jesús segueix el model del Déu Creador, per a qui el bé, no coneix fronteres: fa "sortir el seu sol sobre dolents i bons", sense fer cap mena de privilegi a ningú.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada