dissabte, 8 de febrer del 2020

9 de Febrer de 2020
CINQUÈ DE L'ANY LITÚRGIC

Llum del món i sal de la terra

(Il·lustració: Antoni Daufí, cmf)
El text evangèlic d'avui va precedit de les Benaurances. A mida que  les acceptem i les posem en pràctica, com a deixebles de Jesús, també nosaltres serem llum del món i sal de la terra.
Tant la llum com la sal, serveixen per a il·luminar i salar respectivament i, per tant, no ens ha d’estranyar que si no serveixen per a aquesta funció, la sal sigui trepitjada per la gent (no valdria per a res) i la llum deixaria de ser posada en un lloc alt. Preguntem-nos si som “la sal" que encara hauríem de ser o la sal que ja ha perdut el gust,
 Sant Joan XXIII, al segle passat, va dir-nos que cal fixar-nos en els "Signes dels temps". Cert que ell llavors parlava a la gent del segle passat; però nosaltres, cal que ens situem al segle XXI, al nostre «avui» i que reconeguem els signes del nostre temps.
D’aquesta manera ens situarem en les  realitat d'ara. Jesús ens diu «vosaltres sou llum del món». Ningú no col·loca un llum a terra sinó que intenta que brilli ben enlaire. Jesús ens demana, també, que la nostra llum (bon exemple) arribi a la gent: «Així, -ho afirma Jesús-, quan veuran les vostres bones obres glorificaran el vostre Pare del cel» ..
Com a cristians busquem la glòria del Pare, (no la nostra), però tinguem en compte que no som nosaltres els qui ho fem tot. Ens ho recorda l’apòstol Pau "No son res ni el qui planta ni el qui rega; només compta Déu, que fa créixer". (1 Corintis 3,6).
Sense Crist, els cristians no podem salar ni il·luminar res. El món ha de "veure" la llum dels deixebles, una llum que no pot restar amagada. La sal és símbol de saviesa. I no hi ha més saviesa que la ciència pràctica de viure segons les Benaurances. Els bons deixebles de Jesús les comuniquen a d’altres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada