dijous, 14 de maig del 2020

10 de Maig de 2020
diumenge de Cinquè de PASQUA
}Jo sóc el camí, la veritat i la vida~ 

(Il·lustració: Antoni Daufí, cmf)
Som en el cinquè Evangeli, en el "discurs de comiat" i en temps de pandèmia,  Jesús s'acomiada dels seus deixebles moments abans de lliurar-se a la Passió.
Els exhorta  a imitar l'esperit que  l'ha mogut a ell, units a ell i a donar fruit, a no deixar-se endur per la tristesa, a complir el manament nou d'estimar-se i a viure  la unitat en comunió. El "testament", però, de Jesús pren  una dimensió de futur, que el fa del tot original:" Tornaré i us prendre a casa meva", i la promesa de l'Esperit Sant, que serà enviat als creients després de la glorificació  de Jesús.
En aquest context es compren millor la pregunta de l'apòstol Tomàs: "Senyor, si ni tan sols sabem on aneu, com podem saber quin camí hi porta?", I es que a l'apòstol Tomàs li costava veure cap camí més enllà de la mort. Per això diu Jesús: "Jo sóc el camí, la veritat i la vida, ningú no arriba al Pare, si no hi va per mi". Vet aquí la gran revelació de la fe cristiana, no sols respon a una situació concreta d'aquell moment, sinó que es converteix en el gran interrogant de la comunitat cristiana de tots els temps: on és ara Jesús i com podem arribar fins a ell?.
Es el camí de la resurrecció, un camí que Jesús no vol fer sol, sinó que s’obre darrera seu, i amb comunió amb ell i espiritualment, l'emprenguem també nosaltres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada