dissabte, 30 de maig del 2020

24 de Maig de 2020
diumenge L'Ascensió de Jesús
L'ASCENSIÓ DE JESÚS

(Il·lustració: Antoni Daufí, cmf)
L'Ascensió de Jesús solem veure-la coma la "marxa" definitiva del Senyor, que retorna al Pare.
Els deixebles perden la seva companyia física. "i  el perderen de vista". El més important d'aquest misteri no és tant la marxa de Jesús com el fet que el deixebles prenen consciència que el Senyor és amb ells- en l'Església- d'una manera nova.
De fet, Jesús no marxa, abandonant els seus. Tres vegades Sant Lluc fa servir aquesta expressió amb aquestes paraules: "Fins el   dia que fou endur al cel; s'enlairà davant d'ells i un núvol se l'endugué; aquest, Jesús, que ha   estat endut entre vosaltres cap el cel".
El temps de la seva missió ha acabat. Jesús ha fet el que el Pare li havia encomanat. La resurrecció de Jesús inaugura els temps nous. Per això ara és endut al cel. El Fill torna al Pare i l´home entra per sempre a compartir la intimitat.
Amb la seva gloriosa Ascensió ,tenim la certesa que "a la glòria on ha arriba el Cap també el cos (l’Església) té l'esperança d'arribar-hi. Sabem que "no hi ha pujat per apartar-se de la nostra petitesa, sinó perquè nosaltres, els seus membres, tinguéssim la confiança de seguir on ens ha precedit
el nostre cap i pastor"(Prefaci de l’Ascensió)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada