diumenge, 10 de maig del 2020

3 de Maig de 2020
diumenge de Quart de PASQUA
El Senyor és el meu pastor, no em manca res”

(Il·lustració: Antoni Daufí, cmf)
Porta de la Humanitat redimida de Jesús el bon Pastor. En ple temps pasqual i de la pandèmia, la litúrgia  ens presenta la figura de Jesús bon pastor.
Quin secret s’amaga en aquesta «porta» que legitima els veritables pastors que hi passen i desemmascara els estranys que entren «per un altre indret», no per tenir cura del ramat, sinó per fer-li mal? Els fariseus no entenen de què els està parlant aquell Mestre.
Tots anàvem com ovelles disperses, cadascú seguia el seu camí; però el Senyor ha carregat damunt d'ell les culpes de tots nosaltres. Quan era maltractat, s'humiliava i no obria la boca”. Com els anyells portats a matar, segons el quart cant del Servent de Jahvé d’Isaïes 53: "....
Sendes i camins “no sols de mort sinó també de resurrecció”  que ja es troben la història de l'Església. Crist, el Pastor sofrent,
"Us ho dic amb tota veritat: Jo sóc la porta de les ovelles perquè les meves ovelles tinguin vida, i en tinguin a  desdir", diu Jesús... Que la tinguin a l'abast i en abundor.
Avui som convidats a fer “comunió entranyable i espiritual” amb el Pastor que crida la seva Església a seguir els seus passos per les senderes dures de la mort i els camins gloriosos de la resurrecció.
Necessitem respirar com més aviat millor un clima més amable a l’Església. No sortirem d’aquesta crisi si no tornem tots a l’esperit de Jesús. Ell és «la porta». 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada