diumenge, 24 de maig del 2020

17 de Maig de 2020
diumenge de Sisè de PASQUA
VIURE EN LA VERITAT DE JESÚS
(Il·lustració: Antoni Daufí, cmf)

No hi ha a la vida una experiència tan misteriosa i sagrada com el comiat de l’ésser estimat que se’ns en va més enllà de la mort. Per això l’evangeli de Joan tracta de recollir en el comiat últim de Jesús el seu testament: el que no han d’oblidar mai.
Ressonen amb tota la força de vida nova que porten a dintre en les nostres eucaristies i espiritualment: "Si algú m'estima, guardarà la meva paraula i el meu Pare l'estimarà, i vindrem a ell i en ell farem estada".
Estimar Déu és el primer  i més important de tots els preceptes. Podem estimar Jesús perquè ell ha estat el primer d'estimar-nos.
I el cristià viu la vida de Jesús ressuscitat. Per això estimar Jesús i obeir els manaments de Jesús són dues expressions d'una única i idèntica realitat.
L'amor a Jesucrist que és de fidelitat al Senyor, no és fàcil. Hi ha massa obstacles exteriors i interiors que ho dificulten i ara en temps de pandèmia. Potser la conversió que més necessitem avui els cristians és anar passant d’una adhesió verbal, rutinària i poc real a Jesús cap a l’experiència de viure arrelats en el seu «Esperit de la veritat».
Ens anem preparant per a la celebració de la Pentecosta, de la presència activa a l'Església de Jesús, de l'Esperit Sant. Aquell Esperit que, per ajudar la nostra feblesa de la pandèmia, intercedeix amb gemecs que no es poden expressar... "que es posa en lloc nostre... i intercedeix a favor del poble sant tal com Déu ho vol".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada